المواضيع الأخيرة
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
احمد الشنهاب | ||||
scorpio | ||||
محمود عثمان | ||||
mr Ikramy | ||||
محمد عمرو | ||||
يحيي كشك | ||||
احمد عثمان | ||||
Dondon | ||||
ملك | ||||
عبدة جاد |
نوفمبر 2024
الإثنين | الثلاثاء | الأربعاء | الخميس | الجمعة | السبت | الأحد |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
اكلة معتبرة صنية بطاطا بالطحينة من مطبخي
4 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
اكلة معتبرة صنية بطاطا بالطحينة من مطبخي
المقادير
لحمة مفرومة
بطاطا اربع حبات كبار
وباذنجان اربع حبات
وفليفلة حلوة اربع حبات برضو
وطماطم اربع حبات
وشوية بقدونس وقرن فلفل اخضر وثلاث فصوص ثوم
وليمون عدد اثنين
وثلاث بصلات كبار
وطحينة
ومكعب ماجي
الطريقة
ننقطع البطاطا والباذنجان والبصل والفليفلة
ونقليهم
ونضع اللحمة في صينية مع البصل ونشوحهم على النار حتى تتشرب اللحمة ونضع عليها بهار اللحمة ونص مكعب ماجي
ثم نرفعها من على النار
ونرص فوقها البطاطا
ثم نرص الباذنجان
وبعد ما نرص الباذنجان كله فوق البطاطا نضيف عليه الدقة اللي مكونة
من قرن الفلفل الاخضر والثوم والبقدونس وعصير ليمونة
ثم نرص الفليفلة المقلية فوق
وبعدين نرص الطماطم المقطعة شرحات وبعد كدة نجيب الطحينة وندوبها يعني مقدار ثلاث ملاعق طحينة في شوية ماء ونضيف مكعب الماجي وعصير ليمونة
وونغليه على الغاز شوية ونضيفة فوق الصينية ونسيبها على الغاز ييتشرب الطحينة وطبعا نذوقها علشان نتأكد من الملح بتاعها ونضبطه
ودي صورتها بعد ما تشربت وبعد كده نحمرها على الفرن الوجه بتاعها
ودي صورتها بعد ما تحمرت بس هي نحرقت شوية مني مش مهم المهم طعمها رهيب
وهي بتعمل جنبها رز محمر
ودي صورتها لما سكبتها
لحمة مفرومة
بطاطا اربع حبات كبار
وباذنجان اربع حبات
وفليفلة حلوة اربع حبات برضو
وطماطم اربع حبات
وشوية بقدونس وقرن فلفل اخضر وثلاث فصوص ثوم
وليمون عدد اثنين
وثلاث بصلات كبار
وطحينة
ومكعب ماجي
الطريقة
ننقطع البطاطا والباذنجان والبصل والفليفلة
ونقليهم
ونضع اللحمة في صينية مع البصل ونشوحهم على النار حتى تتشرب اللحمة ونضع عليها بهار اللحمة ونص مكعب ماجي
ثم نرفعها من على النار
ونرص فوقها البطاطا
ثم نرص الباذنجان
وبعد ما نرص الباذنجان كله فوق البطاطا نضيف عليه الدقة اللي مكونة
من قرن الفلفل الاخضر والثوم والبقدونس وعصير ليمونة
ثم نرص الفليفلة المقلية فوق
وبعدين نرص الطماطم المقطعة شرحات وبعد كدة نجيب الطحينة وندوبها يعني مقدار ثلاث ملاعق طحينة في شوية ماء ونضيف مكعب الماجي وعصير ليمونة
وونغليه على الغاز شوية ونضيفة فوق الصينية ونسيبها على الغاز ييتشرب الطحينة وطبعا نذوقها علشان نتأكد من الملح بتاعها ونضبطه
ودي صورتها بعد ما تشربت وبعد كده نحمرها على الفرن الوجه بتاعها
ودي صورتها بعد ما تحمرت بس هي نحرقت شوية مني مش مهم المهم طعمها رهيب
وهي بتعمل جنبها رز محمر
ودي صورتها لما سكبتها
عبدة جاد- عضو مميز
- عدد المساهمات : 129
تاريخ التسجيل : 10/12/2010
رد: اكلة معتبرة صنية بطاطا بالطحينة من مطبخي
مع إحترامى لمجهودك
لكن لى ملاحظات
أولا البطاطا عند الدول العربية
بمعنى البطاطس عندنا
ثانياً المتواجد بالأسواق من مرقة الدجاج
من نوعية الفاين فودز
لكن مش معنى ذلك عدم وجود الماجى
لكن متواجد فى السوبرماركات الكبيرة
الأهم من ذلك كلة
إنت جربت الصينية دى ولا لسه؟؟
وبعدين الصور فين علشان نحكم على الأكلة
بالتوفيق وشكراً على المجهود
لكن لى ملاحظات
أولا البطاطا عند الدول العربية
بمعنى البطاطس عندنا
ثانياً المتواجد بالأسواق من مرقة الدجاج
من نوعية الفاين فودز
لكن مش معنى ذلك عدم وجود الماجى
لكن متواجد فى السوبرماركات الكبيرة
الأهم من ذلك كلة
إنت جربت الصينية دى ولا لسه؟؟
وبعدين الصور فين علشان نحكم على الأكلة
بالتوفيق وشكراً على المجهود
محمد عمرو- المشرفين
- عدد المساهمات : 452
تاريخ التسجيل : 15/12/2010
الموقع : lpg_68@yahoo.com
رد: اكلة معتبرة صنية بطاطا بالطحينة من مطبخي
روح يابنى ربنا يفتح نفسك كمان وكمان وكمان .....
شكرا على الاكل الجميل
شكرا على الاكل الجميل
رد: اكلة معتبرة صنية بطاطا بالطحينة من مطبخي
بصراحة واجبة جميلة جدا مشكور ياعبدة على فكرة انا لسة ماكلتش
احمد الشنهاب- عضو مميز
- عدد المساهمات : 796
تاريخ التسجيل : 21/09/2010
الموقع : https://baladi.forumarabia.com
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الخميس ديسمبر 20, 2012 7:52 am من طرف ahmed ibrahem
» سجلوا معنا وشاركونا فى موقع القارئ العالم العلم القرءانى الكبير صاحب الفضيله مولانا الشيخ أحمد حامد السلكاوى حفظه الله لخدمة كتابه العزيز وللعطاء القرءانى
السبت أكتوبر 06, 2012 1:04 pm من طرف عمادالدين سليمان صلاح
» تم بحمد الله تعالى إفتتاح موقع العلم القرءانى الإذاعى الكبير فضيلة القارئ العالم الشيخ /أحمد حامد السلكاوى أطال الله عمره للعطاء القرءانى وفتح الله له مفاتيح الخير ونسعد بإنضمامكم وتسجيلكم معنا فى المنتدى فهيا شاركونا وجزاكم الله خيرا
الخميس سبتمبر 27, 2012 12:38 pm من طرف عمادالدين سليمان صلاح
» الصفحه الرسميه للشيخ محمد حامد السلكاوى
الخميس سبتمبر 27, 2012 12:29 pm من طرف عمادالدين سليمان صلاح
» القارئ المبتهل الشيخ أحمد محمد السلكاوى ..بالزى الجديد2012
السبت سبتمبر 15, 2012 11:34 am من طرف عمادالدين سليمان صلاح
» الشيخ محمود السلكاوى ..ختام عزاء والدة الحاج/حسب زغلول بسلكا مركز المنصوره
السبت سبتمبر 15, 2012 5:03 am من طرف عمادالدين سليمان صلاح
» قارئ المستقبل القارئ إبن القارئ الشيخ محمود محمد السلكاوى ..ورائعة ختام عزاء بسلكا
الجمعة سبتمبر 14, 2012 11:07 am من طرف عمادالدين سليمان صلاح
» عملاق القراء الشيخ محمد حامد السلكاوى ...ورائعة الكهف بسلكا مركز المنصوره
الجمعة سبتمبر 14, 2012 10:58 am من طرف عمادالدين سليمان صلاح
» القارئ المبتهل الشيخ أحمد محمد السلكاوى ..من أعلام القراء والمبتهلين بمصر والعالم الإسلامى
الجمعة سبتمبر 14, 2012 10:48 am من طرف عمادالدين سليمان صلاح