المواضيع الأخيرة
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
احمد الشنهاب | ||||
scorpio | ||||
محمود عثمان | ||||
mr Ikramy | ||||
محمد عمرو | ||||
يحيي كشك | ||||
احمد عثمان | ||||
Dondon | ||||
ملك | ||||
عبدة جاد |
نوفمبر 2024
الإثنين | الثلاثاء | الأربعاء | الخميس | الجمعة | السبت | الأحد |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
احلى صينيه مكرونه بالبشاميل باللحمه المفرومه
صفحة 1 من اصل 1
احلى صينيه مكرونه بالبشاميل باللحمه المفرومه
اليوم هقدملكم أكلة جميلة أتمنى إنها تعجبكم
وهــــــــــــــى:
((صينية مكرونة بالبشاميل باللحمة المفرومة))
المقادير:
كيلو مكرونة مسلوقة
نص كيلو لحمة مفرومة متعصجة
صلصلة الباشاميل
بيضتين مخفوقين
توابل
وملح وفلفل أسود
الطريقة:
-أولا: المكرونة
في إناء به ماء وملح نضع المكرونة علي النار لحد الغليان
ونقلبهاونتركها لتنضج وتطري وبعدها نقوم بتصفيتها جيدا
ولانقوم بغسلها حتى لاتفقد النشا الموجود بها.
ثانيا: اللحمة المفرومة المتعصجة
نص كيلو لحمة مفروم
بصلات كباااااااااااااااااااااار مفرومين
3 فلفلات رومي مقطعين صغير
معلقتين زيت
توابل(ملح فلفل اسمر)
نضع الزيت في الإناء ومعهم البصل ونسيبهم علي نار
هادية خالص لحد ماتدبل وتصفر شوية صغيرين.
ثم نضيف الفلفل الرومى المقطع ونتركهم حتى يدبل الفلفل ع النار الهادية.
ثم نضيف اللحمة المفرومة والتوابل.
ونسيبهم ينضجوا كويس ع النار الهادية.
ثالثا: صلصة الباشميل
معلقتين سمن
5 ملاعق تقريبا او 6 ملاعق دقيق ابيض
كيلو حليب
ملح وفلفل اسمر
بيضة مخفوقة جيدا.
-بإناء نضع السمن ونسخنها كويس.
ثم نضيف الدقيق ونقلب جيد ا.
لتتشرب السمن ثم نضيف اللبن حوالى نص كوب.
ونضيف التوابل والبيضة.
ويفضل أن نقلب بالمضرب اليدوي
عشان لو في اي حاجة مقلقعة تفك وتصبح الصلصة جاهزة.
ونأخذ جزء من الصلصة
ونترك الجزء الآخر بالإناء ونضع المكرونة على الجزء الموجود بالإناء ونقلب
كويس .
وأخيرا :تجهيز الصينية
نجهز الفرن
ثم ندهن الصينية بالسمن ثم نرش عليها دقيق ونوزعه فى جوانب الصينية كويس ونزيل الدقيق الزائد
ونضع في الصينيه نص المكرونة المخلوطة بالصلصة
ثم نضع اللحمة المفرومة
ثم نضع النص الآخر من المكرونة
ثم نوزع الصلصة المتبقية
وبعد ذلك نضع عليها البيضة المخفوقة التانية بالتوابل (ملح وفلفل)
ونوزعها علي السطح
وندخلها الفرن ماتنضج ولونها من فوق يصفر كده ويحلو.
وبألف هنااااااااااااااااااااااااااا وشفا
ويارب تعجبكم.
وهــــــــــــــى:
((صينية مكرونة بالبشاميل باللحمة المفرومة))
المقادير:
كيلو مكرونة مسلوقة
نص كيلو لحمة مفرومة متعصجة
صلصلة الباشاميل
بيضتين مخفوقين
توابل
وملح وفلفل أسود
الطريقة:
-أولا: المكرونة
في إناء به ماء وملح نضع المكرونة علي النار لحد الغليان
ونقلبهاونتركها لتنضج وتطري وبعدها نقوم بتصفيتها جيدا
ولانقوم بغسلها حتى لاتفقد النشا الموجود بها.
ثانيا: اللحمة المفرومة المتعصجة
نص كيلو لحمة مفروم
بصلات كباااااااااااااااااااااار مفرومين
3 فلفلات رومي مقطعين صغير
معلقتين زيت
توابل(ملح فلفل اسمر)
نضع الزيت في الإناء ومعهم البصل ونسيبهم علي نار
هادية خالص لحد ماتدبل وتصفر شوية صغيرين.
ثم نضيف الفلفل الرومى المقطع ونتركهم حتى يدبل الفلفل ع النار الهادية.
ثم نضيف اللحمة المفرومة والتوابل.
ونسيبهم ينضجوا كويس ع النار الهادية.
ثالثا: صلصة الباشميل
معلقتين سمن
5 ملاعق تقريبا او 6 ملاعق دقيق ابيض
كيلو حليب
ملح وفلفل اسمر
بيضة مخفوقة جيدا.
-بإناء نضع السمن ونسخنها كويس.
ثم نضيف الدقيق ونقلب جيد ا.
لتتشرب السمن ثم نضيف اللبن حوالى نص كوب.
ونضيف التوابل والبيضة.
ويفضل أن نقلب بالمضرب اليدوي
عشان لو في اي حاجة مقلقعة تفك وتصبح الصلصة جاهزة.
ونأخذ جزء من الصلصة
ونترك الجزء الآخر بالإناء ونضع المكرونة على الجزء الموجود بالإناء ونقلب
كويس .
وأخيرا :تجهيز الصينية
نجهز الفرن
ثم ندهن الصينية بالسمن ثم نرش عليها دقيق ونوزعه فى جوانب الصينية كويس ونزيل الدقيق الزائد
ونضع في الصينيه نص المكرونة المخلوطة بالصلصة
ثم نضع اللحمة المفرومة
ثم نضع النص الآخر من المكرونة
ثم نوزع الصلصة المتبقية
وبعد ذلك نضع عليها البيضة المخفوقة التانية بالتوابل (ملح وفلفل)
ونوزعها علي السطح
وندخلها الفرن ماتنضج ولونها من فوق يصفر كده ويحلو.
وبألف هنااااااااااااااااااااااااااا وشفا
ويارب تعجبكم.
Dondon- عضو مميز
- عدد المساهمات : 215
تاريخ التسجيل : 28/02/2011
الموقع : سلكا
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الخميس ديسمبر 20, 2012 7:52 am من طرف ahmed ibrahem
» سجلوا معنا وشاركونا فى موقع القارئ العالم العلم القرءانى الكبير صاحب الفضيله مولانا الشيخ أحمد حامد السلكاوى حفظه الله لخدمة كتابه العزيز وللعطاء القرءانى
السبت أكتوبر 06, 2012 1:04 pm من طرف عمادالدين سليمان صلاح
» تم بحمد الله تعالى إفتتاح موقع العلم القرءانى الإذاعى الكبير فضيلة القارئ العالم الشيخ /أحمد حامد السلكاوى أطال الله عمره للعطاء القرءانى وفتح الله له مفاتيح الخير ونسعد بإنضمامكم وتسجيلكم معنا فى المنتدى فهيا شاركونا وجزاكم الله خيرا
الخميس سبتمبر 27, 2012 12:38 pm من طرف عمادالدين سليمان صلاح
» الصفحه الرسميه للشيخ محمد حامد السلكاوى
الخميس سبتمبر 27, 2012 12:29 pm من طرف عمادالدين سليمان صلاح
» القارئ المبتهل الشيخ أحمد محمد السلكاوى ..بالزى الجديد2012
السبت سبتمبر 15, 2012 11:34 am من طرف عمادالدين سليمان صلاح
» الشيخ محمود السلكاوى ..ختام عزاء والدة الحاج/حسب زغلول بسلكا مركز المنصوره
السبت سبتمبر 15, 2012 5:03 am من طرف عمادالدين سليمان صلاح
» قارئ المستقبل القارئ إبن القارئ الشيخ محمود محمد السلكاوى ..ورائعة ختام عزاء بسلكا
الجمعة سبتمبر 14, 2012 11:07 am من طرف عمادالدين سليمان صلاح
» عملاق القراء الشيخ محمد حامد السلكاوى ...ورائعة الكهف بسلكا مركز المنصوره
الجمعة سبتمبر 14, 2012 10:58 am من طرف عمادالدين سليمان صلاح
» القارئ المبتهل الشيخ أحمد محمد السلكاوى ..من أعلام القراء والمبتهلين بمصر والعالم الإسلامى
الجمعة سبتمبر 14, 2012 10:48 am من طرف عمادالدين سليمان صلاح