بــلـــbaladiــدى
مرحبا بكم فى بيتكم الثانى بارك الله فيكم وحظ سعيد وموفق معنا

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

بــلـــbaladiــدى
مرحبا بكم فى بيتكم الثانى بارك الله فيكم وحظ سعيد وموفق معنا
بــلـــbaladiــدى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
المواضيع الأخيرة
» العلم والجهل
البطــاطس الأوروبيــــة Emptyالخميس ديسمبر 20, 2012 7:52 am من طرف ahmed ibrahem

» سجلوا معنا وشاركونا فى موقع القارئ العالم العلم القرءانى الكبير صاحب الفضيله مولانا الشيخ أحمد حامد السلكاوى حفظه الله لخدمة كتابه العزيز وللعطاء القرءانى
البطــاطس الأوروبيــــة Emptyالسبت أكتوبر 06, 2012 1:04 pm من طرف عمادالدين سليمان صلاح

» تم بحمد الله تعالى إفتتاح موقع العلم القرءانى الإذاعى الكبير فضيلة القارئ العالم الشيخ /أحمد حامد السلكاوى أطال الله عمره للعطاء القرءانى وفتح الله له مفاتيح الخير ونسعد بإنضمامكم وتسجيلكم معنا فى المنتدى فهيا شاركونا وجزاكم الله خيرا
البطــاطس الأوروبيــــة Emptyالخميس سبتمبر 27, 2012 12:38 pm من طرف عمادالدين سليمان صلاح

» الصفحه الرسميه للشيخ محمد حامد السلكاوى
البطــاطس الأوروبيــــة Emptyالخميس سبتمبر 27, 2012 12:29 pm من طرف عمادالدين سليمان صلاح

» القارئ المبتهل الشيخ أحمد محمد السلكاوى ..بالزى الجديد2012
البطــاطس الأوروبيــــة Emptyالسبت سبتمبر 15, 2012 11:34 am من طرف عمادالدين سليمان صلاح

» الشيخ محمود السلكاوى ..ختام عزاء والدة الحاج/حسب زغلول بسلكا مركز المنصوره
البطــاطس الأوروبيــــة Emptyالسبت سبتمبر 15, 2012 5:03 am من طرف عمادالدين سليمان صلاح

» قارئ المستقبل القارئ إبن القارئ الشيخ محمود محمد السلكاوى ..ورائعة ختام عزاء بسلكا
البطــاطس الأوروبيــــة Emptyالجمعة سبتمبر 14, 2012 11:07 am من طرف عمادالدين سليمان صلاح

» عملاق القراء الشيخ محمد حامد السلكاوى ...ورائعة الكهف بسلكا مركز المنصوره
البطــاطس الأوروبيــــة Emptyالجمعة سبتمبر 14, 2012 10:58 am من طرف عمادالدين سليمان صلاح

» القارئ المبتهل الشيخ أحمد محمد السلكاوى ..من أعلام القراء والمبتهلين بمصر والعالم الإسلامى
البطــاطس الأوروبيــــة Emptyالجمعة سبتمبر 14, 2012 10:48 am من طرف عمادالدين سليمان صلاح

تصويت
تدفق ال RSS


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 


مايو 2024
الإثنينالثلاثاءالأربعاءالخميسالجمعةالسبتالأحد
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

اليومية اليومية


البطــاطس الأوروبيــــة

2 مشترك

اذهب الى الأسفل

البطــاطس الأوروبيــــة Empty البطــاطس الأوروبيــــة

مُساهمة  عبدة جاد الأربعاء ديسمبر 29, 2010 11:36 am

المقاديــــر
4 حبات كبيره من البطاطس
2 ملعقة كبيره من زيت نباتي
ملح خشن او عادي
4 قطع من الزبده
جبنه موزاريلا
قليل من الفلفل الاسود
فويل/قصدير

الطــــــريقـــة


أول خطوه حنشغل الفرن على درجه حراره 180


بعدين حنغسل البطاطس بمايه بارده
ننشف البطاطس بورق الكلينكس كويس جدا
بإستخدام الشوكه حنبتدي نشوك البطاطس في كل النواحي
نضيف الزيت على البطاطس ونخلطهم ونقلبهم كويس جدا



بعدين نضيف الملح وبرضو نتأكد ان نقلبه كويس
حنفتح الفرن ونكون حاطين صنيه او صاج مغلفه بورق الفويل/القصدير
علشان لما نيجي نحط البطاطس على الشوايه وينزل الزيت مايعملش دخان
حنسيبه يتخبز لمده ساعه كامله



حنطلعه من الفرن ونخلي بالنا لان بيكون جدا سخن
وبالسكينه حنقطع البطاطس بالطول
ونلاحظ ان كل الخطوات الجايه لازم بعد طلوع البطاطس مباشرة ماينفعش نستنى لغايه لما تبرد وإلا تبوظ الوصفه
وبعدين بالعرض حنعمل نص فتحه زي علامه الصليب
ومن الجوانب نضغط عليه بالإيد

حنضيف قطعه من الزبده داخل البطاطس
وحتلاحظو ازاي دابت
وآخر خطوه حنضيف الجبنه الموزاريلا
وممكن كمان نعمل خلطه سهله وهي
قطع طماطم مكعبات + قطع بصل مكعبات+ صلصه طماطم+ ملح وفلفل
وعلى نار لغايه لما يندمجو كويس وبعدين نضيفها على البطاطس
بعد خطوه الزبده وفوق الخلطه دي نضيف عليها الجبنه
وبما ان البطاطس سخنه جدا فالجبنه حدوب ودا شكلها النهائي
بعد اضافه فوق الوش شويه من الفلفل الاسود
كدا احنا خلصنا وصفتنا واكيد الأكله دي جميله في الشتا مع الجو البارد
وطبعا انتو تقدرو تضيفو اختراعاتكم في الحشوات


كدا احنا خلصنا وصفتنا واكيد الأكله دي جميله في الشتا مع الجو البارد
وطبعا انتو تقدرو تضيفو اختراعاتكم في الحشوات




I love you عبدة جاد I love you

عبدة جاد
عضو مميز

عدد المساهمات : 129
تاريخ التسجيل : 10/12/2010

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

البطــاطس الأوروبيــــة Empty رد: البطــاطس الأوروبيــــة

مُساهمة  محمد عمرو الأربعاء ديسمبر 29, 2010 12:55 pm

وصفة جميلة وخفيفة
لكن إسمح لى
ممكن الإستغناء عن شكل الصليب
بعمل فتحة بملعقة صغيرة فى المنتصف
وان تكون الجبنة الموزارلا شرائح رفيعة
مع وضع البطاطس بالفرن لمدة خمسة دقائق
لكى تسيح الجبنة وتكتسب اللون الذهبى
ولو جبنة بارميزان هتكون أروع
مرة أخرى مشكور ياشيف ...
محمد عمرو
محمد عمرو
المشرفين

عدد المساهمات : 452
تاريخ التسجيل : 15/12/2010
الموقع : lpg_68@yahoo.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة

- مواضيع مماثلة

 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى